Energnist

Energnist er Vestdanmarks største affaldsenergiselskab ejet af 16 kommuner, 940.000 indbyggere og 65.000 virksomheder. Vi løser en miljøopgave ved at håndtere det affald, der for tiden ikke er egnet til genanvendelse på en miljømæssig forsvarlig måde.

I Kolding og Esbjerg ligger Energnists to affaldsenergianlæg, og administrationen er beliggende i Herning. Desuden er Energnist medejer af affaldsenergianlægget Måbjergværket i Holstebro.

CO2-fangst på affaldsenergianlæg 

Som en mulig fremtidig leverandør af CO2 til PtX, arbejder Energnist på at etablere CO2-fangst på affaldsenergianlæggene i Kolding og Esbjerg. Det sker for at understøtte de nationale aftaler om en CO2-reduktion på 70 % i år 2030.

Energnist ser partnerskabet Triangle Energy Alliance som en vigtig sparring for Energnist’s nuværende og fremtidige arbejde med CO2-fangst.

Partnerskabets styrke er sektorkoblingen, hvor Energnist og partnervirksomhederne arbejder sammen på tværs, så det der er et restprodukt for en virksomhed finder vej til en virksomhed, hvor det har værdi.

Besøg partner website