Der er behov for stærke, lokale PtX-stemmer fra Trekantområdet på Christiansborg

Medlemmerne af et nyt Folketing har i denne uge haft første dag på kontoret efter et veloverstået valg i begyndelsen af måneden. I Triangle Energy Alliance ser vi frem til det fortsatte samarbejde, hvor partnerskabet samtidig opfordrer de folkevalgte i Trekantområdet til at kæmpe for indflydelse på klima- og energidagsordenen, siger direktør Søren Schmidt Thomsen.

I de kommende uger skal der dannes en ny regering, og politikerne på Christiansborg skal igen trække i det grønne arbejdstøj. For Triangle Energy Alliance står stærke, lokale PtX-stemmer øverst på ønskesedlen.

På vegne af hele partnerskabet vil jeg gerne ønske samtlige ny- og genvalgte politikere i Trekantområdet Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde og håber, at indsatsen for at styrke PtX-indsatsen i vores område står højt på listen. For der er nok at tage fat på, og det forpligter til brede, velovervejede og langsigtede tiltag på tværs af partifarver og politisk ståsted, siger Søren Schmidt Thomsen og fortsætter:

Vi har alle forudsætningerne for at lykkes med at skabe et Nordeuropæisk kraftcenter for produktion af grøn og bæredygtig energi til husholdninger, transport og industri her i vores område. Det kræver dog, at rammerne kommer på plads, hvis vi hurtigt skal ud over rampen – og det skal vi! Derfor er det også særlig vigtigt, at Trekantområdet er repræsenteret, når der skal laves politiske aftaler omkring klima og energi, siger Søren Schmidt

Samtidig understreger Triangle Energy Alliance, at national politisk opbakning til en endnu stærkere PtX- indsats i Trekantområdet ikke kun gavner de lokale virksomheder og kommuner, men hele Danmark.

Herhjemme kommer vi kun i mål med klimaindsatsen og ambitionen om, at Danmark skal levere fremtidens grønne energikilder, hvis vi for alvor får gang i PtX-produktionen i vores Vi skal løfte i flok og flere steder i landet skal også med, men vi kommer ikke uden om, at Trekantområdet er helt afgørende for den grønne omstilling, siger Søren Schmidt Thomsen.

Triangle Energy Alliance vil de kommende dage tage direkte henvendelse til samtlige folketingspolitikere i Trekantområdet for at understrege nødvendigheden af stærke lokale PtX-stemmer på Christiansborg.

Kontakt: Søren Schmidt Thomsen, sst@trena.dk, 29 46 68 46.

Download pressemeddelelse som PDF