Vejle Kommune

Vejle Kommune arbejder målrettet for at nedbringe CO2-udledningen – med 70 % i 2030 i forhold til 1990, og kommunen vil nå netto-nul i 2050. Det er besluttet i Vejle Kommunes klimaplan, der blev besluttet december 2020. At nå målene kræver handling på alle planer – fra samarbejde med landbruget om nye fodertyper og udtag af vådområder over udrulning af ladeinfrastruktur til elbiler til en ny og mere strategisk tilgang til energiplanlægning.

Vejle Kommune er med i Triangle Energy Alliance for at komme tættere på klimamålene. Med TEA får vi mere grøn overskudsvarme i vores varmeforsyning, vi får gennem partnerskab rykket grænserne for grønne drivmidler i både let og tung transport inklusiv luftfart – og vi får skabt rammerne for det, der kan blive Trekantområdets næste erhvervseventyr.

Som medejer af både TVIS og Energnist og i sin egen ret som central placeret vækstkommune med en stærk klimadagsorden har Vejle Kommune derfor samlet en stor interesse i, at det stærke partnerskab i TEA også betyder, at de klimamæssige, energimæssige og erhvervsmæssige potentialer i Power-to-X  faktisk bliver realiseret.

Besøg partner website